Η Φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας επικεντρώνεται στη φυσική καλοσύνη του μελιού και στη σημασία των αγνών μεθόδων συγκομιδής.

Πρόλογος –Ιστορία

Με την πρώτη ματιά επισκεπτόμενος  το εργαστήριο μας καταλαβαίνεις  την αγάπη μας για τη μέλισσα που μας έκανε να δημιουργήσουμε ένα χώρο πολύ προσεγμένο, με ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό ξεκινώντας από τα έπιπλα και μετά με τον κατάλληλο εξοπλισμό του εργαστηρίου . Αυτή η αγάπη ήταν και η αιτία για την έμπνευση του ονόματος της εταιρίας  BeeLoveSamos®.

Δοκιμάστε σαμιώτικο μέλι από τον ευλογημένο τόπο της Σάμου

Αγάπη για τη μέλισσα αλλά και για αυτόν τον ευλογημένο τόπο όπου ζούμε τη Σάμο, που μας δίνει απλόχερα τα αγαθά του. Ως μελισσοκόμοι – παραγωγοί 3ης γενιάς προσπαθούμε να κρατήσουμε την παράδοση της παλιάς τεχνογνωσίας της οικογένειας και να την παντρέψουμε με φυσικό τρόπο με τη νέα τεχνολογία του 21ου αιώνα.

Ο παππούς μας, Θεολόγος Λουτράρης, ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός μελιού της Σάμου, ταξίδευε σε όλο το νησί μετακινώντας τα μελίσσια ανάλογα με τις ανάγκες τους και ταυτόχρονα πουλούσε το μέλι σε όλα τα χωριά του νησιού. Οι πρόγονοί μας άκουγαν τη γη, τη φύση γενικότερα και έδιναν συμβουλές. Την άφηναν να κάνει τη δουλειά της και ο απλός άνθρωπος ακολουθούσε. Αυτή τη φιλοσοφία μάθαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε χωρίς να παρεμβαίνουμε αρνητικά στη φύση και το περιβάλλον. Οπουδήποτε παρεμβαίνεις μακροπρόθεσμα θα μετατραπεί σε αρνητικό.

Scroll to Top